Borstvoedingscoach

 

Heb je vragen over de (komende) borstvoedingsperiode? Wil je een gesprek of cursus op maat om je goed voor te bereiden? Misschien voel je je onzeker, heb je bevestiging nodig of juist uitleg over de werking van de borst?

 

Het is teveel om op te noemen……een borstvoedingscoach kan steun bieden door uitleg en advies op maat te geven. Het beoordelen van een lipbandje en/of tongriem behoort (in overleg met de lactatiekundigen) tot de mogelijkheden.

Kortom: bij vragen over borstvoeding kun je contact opnemen. We kunnen dan een consult inplannen waarbij alle tijd en aandacht naar jou/jullie en het kleintje gaat. Tijdens het maken van deze afspraak beoordeelt de borstvoedingscoach of zij je kan helpen of dat  je een lactatiekundige nodig hebt. Mocht dit het geval zijn dan verwijst de borstvoedingscoach je door naar een van de lactatiekundigen met wie Lief Kleintje samenwerkt. In dat geval zijn er geen kosten verbonden aan het gesprek met de borstvoedingscoach.

 

Een borstvoedingscoach ondersteunt ouders tijdens de borstvoedingsperiode. Voorwaarde is dat moeder en kind gezond zijn. Mocht dit niet het geval zijn (bijvoorbeeld omdat je een vraag hebt over medicatie of omdat jij en/of je kleintje ziek zijn) dan wordt je doorverwezen naar de lactatiekundige. Ook werkt een borstvoedingscoach altijd samen met lactatiekundigen, je kunt dus verzekerd zijn van korte lijnen en snelle communicatie.

 

 

  • Wanneer verwijst de borstvoedingscoach door naar een lactatiekundige?

 

De borstvoedingscoach is getraind in het inschatten van de juiste weg: het kan zo zijn dat de zorg van een lactatiekundige gewenst. Zij is nog breder opgeleid en kan bijzondere en medische situaties uitstekend begeleiden. Dit is ook het geval bij vragen over medicatie. Je kunt erop vertrouwen dat je op tijd wordt doorverwezen door de borstvoedingscoach en/of dat de borstvoedingscoach overlegd met de lactatiekundigen wanneer dat wenselijk is. De borstvoedingscoach doet alleen met instemming van een lactatiekundige een mondonderzoek bij je kleintje. Door de ruime scholing/kennis en ervaring die de borstvoedingscoach hiermee heeft opgedaan is zij in staat dit mondonderzoek zelfstandig nauwkeurig uit te voeren en je uitleg te geven over deze bevindingen. Zij zal, indien nodig, doorverwijzen naar behandelaars die een korte tongriem en/of strakke lipband kunnen verhelpen.

 

 

  • Wat zijn de kosten van een consult bij de borstvoedingscoach?

 

Een consult bij de borstvoedingscoach duurt gemiddeld 60-90 minuten. In die tijd bespreken we je vragen, nemen we de tips door en indien van toepassing oefenen we ook met de tips. Hierna kun je per mail twee maal gratis contact hebben met de borstvoedingscoach.

 

Een consult kost € 50,00 (inclusief tweemaal nazorg contact per mail)

Is er een herhaalconsult nodig (bijvoorbeeld om toch nog eens te oefenen) dan zijn daar kosten aan verbonden. Een herhaalconsult kan ook een uur tot anderhalf uur duren.

Herhaalconsult: € 40,00 (inclusief tweemaal nazorg contact per mail)

 

 

# Is het noodzakelijk dat de borstvoedingscoach je doorverwijst naar een lactatiekundige?Het consult van de borstvoedingscoach vervalt daarbij zodat je geen dubbele kosten hebt.

 

# Wanneer dit pas duidelijk is tijdens het herhaalconsult worden er wel kosten in rekening gebracht (de kosten van het eerste consult).

 

 # Sommige verzekeraars vergoeden (een deel van) een lactatiekundig consult. Check dit vooraf bij je zorgverzekeraar. Een borstvoedingscoach wordt (nog) niet vergoed door de zorgverzekeraar.

 

 

 

 

Weergave: Lijst Rooster
Sorteren op:
Aantal weergegeven: