Aanschuifbedje

 

Wanneer je kleintje is geboren wordt aan alle ouders rooming-in geadviseerd. Je kleintje slaapt gedurende de eerste zes maanden (of langer wanneer jullie dat fijn vinden) op de slaapkamer van de moeder/ouders. Rooming-in wordt geadviseerd in het kader van preventie wiegendood. Het idee hierbij is dat, wanneer je kleintje in dezelfde ruimte is, je eerder reageren zult op signalen van je kleintje. Deze nabijheid helpt om de borstvoeding goed op gang te brengen en je kleintje voelt jouw aanwezigheid waardoor het zich veilig en geborgen voelt. Veel ouders vinden het zelf prettig om hun kleintje de eerste maanden bij zich te houden. Het voelt goed om je kleintje dicht bij je te hebben, je kunt het goed in de gaten houden en het is ook wel zo prettig om voor de nachtvoedingen je slaapkamer niet uit te hoeven.

 

Er zijn verschillende vormen van rooming-in. Je kunt ervoor kiezen je kleintje in een eigen wiegje naast je bed te laten slapen, bij je in bed (onder bepaalde voorwaarden) of in een aanschuifbedje. Deze laatste twee zijn beide vormen van co-sleepen. Samen in bed is knus en handig, je hoeft immers je bed niet uit om je kleintje op te pakken als dat nodig is. Je kleintje vindt het heerlijk om zo dichtbij jullie te liggen. Het voelt jullie warmte, ademhaling en weet zich geborgen. Wanneer je samen in bed slaapt is het belangrijk dat je borstvoeding geeft, zelf geen slaapmedicatie gebruikt, niet rookt, geen alcohol gebruikt, dat je kleintje niet onder je dekbed of kussen kan raken of uit bed kan rollen. Voldoe je niet aan deze voorwaarden en/of vindt je het een veiliger idee om je kleintje in een eigen bedje te leggen? Dan heb je verschillende opties: een wiegje (naast je bed) of een aanschuifbedje. Een wieg heeft een opstaande rand: je moet dan wel je bed uit om je kleintje te kunnen aanraken of oppakken. Ook je kleintje voelt jouw aanwezigheid minder dan wanneer jullie dicht bij elkaar liggen. In het aanschuifbedje ligt je kleintje veilig terwijl je toch heel dichtbij bent: de matrassen sluiten aan. Op die manier kun je je kleintje aankijken en aanraken terwijl je in bed ligt, het heel makkelijk bij je nemen om te voeden en het troosten zonder je bed uit te hoeven.

Een kinderwagenbak is niet geschikt om lang in te slapen. De bak is klein en ventileert niet goed. Gebruik de kinderwagen waarvoor deze bedoeld is: korte slaapjes, wandelingen (bij gebruik binnenshuis altijd de kap naar beneden).

 

 

 

   

 

Productinformatie

Wij verhuren aanschuifbedjes van het merk Troll. Dit aanschuifbedje voldoet aan de Europese veiligheidsnormen (EN 1130:1996).

 • Afmetingen van het frame: 102b x 49d x 71h (laagste stand)/ 94h (hoogste stand) 
 • Hoogte matras: in hoogte verstelbaar van 43 tot 67 cm
 • Matrasmaat: 40 x 90 x 5
 • Materiaal: massief berkenhout (28 mm) en 4 kunststof wieltjes met remsysteem
 • Kleur: wit of berken (afhankelijk van beschikbaarheid)
 • Te gebruiken als aanschuifbedje, wiegje en bankje

 

Gebruik van het bedje:

 • Meet de hoogte van je eigen bed tot aan de bovenkant van je eigen matras
 • Pas de hoogte van het bedje aan door de bouten in de poten te verplaatsen (verstelbaar van 42 cm tot 70 cm matrashoogte)
 • Rijd het bedje naast je eigen bed, zet de vier wieltjes op de rem
 • Zorg ervoor dat de matrassen goed aansluiten op elkaar
 • Maak het bedje op met lakentjes en dekentjes of gebruik een goed passende slaapzak 

 

Het bedje als wieg:

Het bedje kan ook als wieg worden gebruikt: je schuift eenvoudig het hekje omhoog. Dit kan handig zijn wanneer je je kleintje alleen laat in de slaapkamer of bijvoorbeeld wanneer je jullie bed wil verschonen. 

 

Huurperiode:

De minimale huurperiode bedraagt twee maanden, langer mag altijd en kan eenvoudig per mail geregeld worden. De huurperiode wordt (naar boven) afgerond op halve maanden. Reserveren is wenselijk.

 

Kosten:

 • Huur bedje per maand  € 20,00  (minimaal 2 maanden) 
 • Matrasje  € 25,00
 • Borg  € 100,00   

Bij het inleveren van het aanschuifbedje, in goede staat, ontvang je de borg retour.

                                   

 Levering:

Afhalen/retourneren kan op afspraak in Boornbergum. Levering aan huis: In de regio Drachten/Heerenveen is het ook mogelijk het aanschuifbedje aan huis te laten leveren. Na de huurperiode halen we het bedje weer bij je op. De kosten hiervoor bedragen € 25,- voor het bezorgen (incl. ophalen) binnen 20 km. Het is niet toegestaan het bedje (deels) te demonteren of te laten gebruiken door een ander.

 

 

 

Er zijn geen producten in deze categorie.