Draagconsult

 

Lief Kleintje biedt de mogelijkheid een persoonlijk consult af te nemen bij onze draagconsulenten: Trudie en Esther.

 

Trudie heeft bij Die Trageschule de volledige opleiding gevolgd. Dat betekend dat zij naast de basisopleiding en de gevorderden opleiding ook de certificeringsopleiding heeft gevolgd en examen heeft afgelegd. Hiermee is Trudie de eerste volledig gecertificeerde Die Trageschule draagconsulent in Friesland. Dit is het hoogst haalbare niveau binnen de opleidingen voor draagconsulenten.

 

Je kunt bij haar terecht met al je draagvragen, ook wanneer het gaat om bijzondere situaties (denk aan prematuur geboren kindjes, overtrekkend kindje, spreidbroekjes, rolstoelgebruik, fysieke beperkingen (bij ouders en/of kind), borstvoedingsvraagstukken etc).

Trudie is ook borstvoedingscoach, zwangerschapsdocent, docent babymassage en verzorgt gastlessen op ROC (met name bedoeld voor kraamverzorgenden in opleiding).

 

Esther is, naast docent babygebaren, draagconsulent. Esther heeft in 2016 de basisopleiding gevolgd en hoopt in de toekomst de vervolgopleiding te volgen bij Die Trageschule. Om nog meer ervaring op te doen zal Esther soms aanwezig zijn tijdens workshops en consulten.

 

 


Wil je graag leren dragen met een rekbare of geweven draagdoek of met een ergonomische drager?

Wil je graag verschillende dragers zien/voelen en proberen?

Zou je graag je knooptechniek verbeteren? Of wil je misschien meer weten over de achtergronden van het dragen?

Wanneer je een afspraak maakt voor een consult stellen we samen vast wat je wensen zijn. Een consult kan bij jou thuis gegeven worden. Een consult is maatwerk, de kosten worden dan ook per half uur berekend: € 15,00 per 30 minuten (excl. eventuele reiskosten/parkeerkosten). Het is praktisch om tijdens het consult iemand aanwezig te laten zijn voor je kleintje. Zo heb jij je handen vrij om te oefenen. Wanneer je geoefend hebt met de speciale pop kun je natuurlijk ook oefenen met je kleintje.

 

Dit zijn de mogelijkheden:

 

  • Oriënterend consult: Uitleg over Ergonomisch dragen en de keuzes die je kunt maken. Je mag allerlei dragers bekijken, voelen en proberen zodat je daarna kunt beslissen welke doek/drager je wilt aanschaffen. Hierbij leer je GEEN knoop, dit kan in een aanvullend consult.

 

  • Consult individueel: je weet al welke doek of drager je wilt gaan gebruiken en wilt hiermee leren dragen. Tijdens het consult (dat ongeveer anderhalf uur duurt) leer je 1 knoop. Het is het meest praktisch dat je je handen vrij hebt (oppas voor je kleintje). Je kindje kan ook in de doek wanneer je de knoop geoefend hebt. De draagconsulente zal je hierbij begeleiden.

 

  • Pasconsult: Ben je op zoek naar een goed passende, ergonomische draagzak? Ook dan helpen we je graag, we hebben een groot assortiment aan dragers en draagdoeken en helpen je graag bij het maken van een keuze.

 

  • Duo-consult: wil je graag met twee personen een knoop aanleren? Dat kan! Je leert samen dezelfde knoop. Een duo-consult duurt ongeveer twee uren. Ook hierbij is het prettig wanneer er een oppas is voor je kleintje, je kunt dan zelf al je aandacht richten op het oefenen. Aan het eind van het consult beheers je de knooptechniek en kun je je kindje onder begeleiding van de draagconsulent in de doek dragen.

 

  • Kort Consult: Ben je onzeker over je draagtechniek, heb je hulp nodig bij het opnieuw afstellen van je drager, wil je graag persoonlijk advies maar heb je geen volledig consult nodig? Maak dan gebruik van deze optie. Heb je meer tijd nodig? Je kunt het consult per half uur verlengen.

 

  •  Workshop: het is mogelijk een groepsconsult te organiseren. Meer info hierover kun je vinden onder 'Workshops'

 

 

 

 

Tijdens de consulten wordt gebruik gemaakt van speciale draagpoppen. Ze hebben het gewicht en de lengte van echte kindjes. Zo voelt het oefenen heel natuurgetrouw, en kun je de techniek meermaals oefenen, tot je genoeg vertrouwen hebt om het knopen ook met je eigen kleintje te proberen. 

Lief Kleintje is in het bezit van diverse draagdoeken/dragers.Heb je zelf een andere draagdoek of drager? Dat is geen enkel probleem, tijdens een consult kijken we naar jouw wensen.

‘Lief Kleintje’ verzorgt consulten bij je thuis. Reiskosten (€0,25 per kilometer) en parkeerkosten (indien van toepassing) worden doorberekend.

 

 

 

Weergave: Lijst Rooster
Sorteren op:
Aantal weergegeven:
Consult draagconsulent

Consult draagconsulent

Een consult is maatwerk. De duur van het consult is dus niet helemaal voorspelbaar vo...
15,00€